top of page

Mi a teendő, ha az Audi A6 C7 fényszórója javításra szorul?

Az Audi A6-os modelljei már több évtizede nagy népszerűségnek örvendenek. Az első széria 1968-ban jelent meg a piacon, akkor még Audi 100 néven volt ismert. Az Audi A6 azonban csak 1994 augusztusában ünnepelte premierjét, amikor az Audi típusjelzést váltott. A felső középkategóriás modell immár a nyolcadik generációnál tart, és még mindig az ingolstadti márka egyik legfontosabb modellje. A márka szerint a távolra tekintő szemlélettel megalkotott innovációk jellemzik ezt a típust. A modellre jellemző a jövőbe mutató vezetői segédrendszerek széles választéka. De mit is jelentenek a hétköznapokban ezek a szépen megfogalmazott mondatok?



A jelenlegi A6-os Audi fényszóróinak tulajdonságai

A nyolcadik generáció bemutatásakor a márka komoly hangsúlyt fektet arra, hogy kiemelje az innovatív fényszórók milyenségét: "Iránymutató fényerő, kifejező tekintet". A márka szerint a dinamikus irányjelzővel is büszkélkedő opcionális HD Matrix LED fényszórók két szempontból is lenyűgözők, egyrészt az út optimális megvilágítását kínálják számunkra anélkül, hogy a szembe jövőket elvakítanánk. Másodsorban a modern fényszórók dizájn feladatokat is ellátnak, mivel az Audi A6 nyolcadik generációjának lámpatestei a jármű szélére húzva a modellt vizuálisan szélesebbnek láttatják.


Amit az Audi A6 C7 modellről tudni érdemes

Bár ez a modell minőség tekintetében jó hírnévnek örvend, de azért ez az autó sem mentes a hibáktól. Az ingolstadti autómárka 2010 decemberében mutatta be a felső középosztály béli modelljének negyedik generációját, amely 2011 tavaszán került a piacra. Az Audi először használta ennél a modellnél a moduláris padlólemezt, amely az Audi A4-hez hasonló modellek alapjául is szolgált. Választhattunk limuzin és kombi, vagy ahogy az Audi nevezi: Avant, valamint S és RS változatok közül. A sok alumínium alkatrész használatának köszönhetően elődjéhez képest az akkor új Audi A6 jelentősen könnyebb lett.


Milyen hibákkal rendelkezik az Audi A6 C7 modell?

Az előd dízel motor esetén több turbó meghibásodással keltett feltűnést. Úgy tűnik, ez a probléma a negyedik generációval sem sokat javult, mert a V6 TDI-t továbbra is meglepően gyakran érintik ezek a hibák.

A modellre jellemző a túlmelegedés, például az eltömődött szűrők miatt, ami további károkhoz vezethet. Ez a teljesítményvesztésben mutatkozik meg. A fékek tekintetében is néha gyengeséget mutat ez az Audi.

A beltérben kopogó hangokra, amelyeket leginkább a műanyag panelek okoznak, valamint hibás üzemanyagtartályra panaszkodtak a tulajdonosok. De ezek az apróbb meghibásodások nem voltak jelentősek, általánosságban megállapítható, hogy ennek az Audinak a középosztálybeli minősége meggyőző, ennek ellenére vannak olyan bosszantó zajok, mint a csomagtartó burkolata, amely az Avant esetén időnként súrlódik az oldalfalakhoz.


Az Audi A6 C7 fényszóróinak jellemzői

Az Audi fejlesztőinek sokéves szakmai tapasztalatának és tudásának köszönhetően az A6 C7 modell sima és kényelmes vezetést és kiváló kezelhetőséget kínál. Akik az Audi márkát kedvelik, azok körében a valaha volt legszebb A6-osként emlegettik. A facelift előtti verziót 2014-ig gyártotta a márka. Azt is érdemes megemlíteni, hogy az ebben az autóban használt világítástechnika ma már több mint 20 éves. Anno a gyárilag beszerelt H7/H15 halogén és D3S Bi-xenon fényszórók között választhattunk, mindkettőt a Hella gyártotta. A halogén változat H7-es reflektorral rendelkezett, amely újonnan is átlagos fénysugarat produkált. Nem volt kiemelkedő a teljesítménye. Sok esetben az idő múlásával a fényteljesítménye romlott, mivel a lámpa hője és az általános öregedés hatására a fényvisszaverő réteg bemattult.


Audi A6 C7 fényszórójának javítását bízzuk szakemberre!

A Bi-xenon fényforrás a Hella E55 projektorát tartalmazta, amelyet a 90-es évek végén fejlesztettek ki. Köztudott, hogy ezek a projektorok elvesztik fényvisszaverő bevonatukat olyan szinten, hogy belülről elfeketednek, ami veszélyesen alacsony fénykibocsátást eredményez. Magától értetődik, hogy új fényszóró vásárlása Audi A6 C7 modellhez nem ajánlott. Amennyiben ilyen hibát tapasztalunk, akkor érdemes szakműhelyhez fordulnunk. A reflektorklinika.hu szakszerűen javítja az Audi és más modellek fényszóróit. Idestova 30 éves szakmai múltra tekint vissza a műhely. Szinte nem volt olyan fényszóró, amely ne járt volna a műhelyükben. Amennyiben a Reflektorklinika szakemberei kezelésbe veszik kedvenc Audink bemattult fényszóróit, a javítással nemcsak kiváló fényerőt, hanem tartósságot is kapunk.


bottom of page