top of page

Miért érdemes megrendelni a személyre szabott fényszóró analízist?

Amennyiben használtautó vásárlása előtt állunk, alaposan meg kell gondolnunk, hogy melyik járművet vesszük meg. Mert nehogy a végén az álomautó egy rémálommá váljon. Napjainkban az autó megvásárlása a második legnagyobb kiadással járó beszerzés, amit egy magánszemély vagy család tehet. Annak érdekében, hogy elkerüljük az úgynevezett pénznyelő kocsikat a Reflektorklinika csapata egy új szolgáltatással lépett a piacra. Egy fényszóró analízis keretén belül megállapítjuk, hogy ebből a szemszögből nézve érdemes-e megvásárolnunk az autót vagy sem.



Kiválasztottuk az új használtautót, de még nem merjük meghozni a végső döntést?

Vásárlás előtt érdemes tájékozódnunk a kiválasztott modell fényszóróiról. Miért olyan fontos ez? Mert amennyiben a jármű fényszórója repedt, hibás, nem megfelelően működik, az akár több százezres javítási költséget is jelenthet! Manapság a tudatos használtautó vásárlás már a fényszórók állapotán, és azok költségein is állhat vagy bukhat. Sokan nem tudják, hogy a modern fényszórók nagyon összetett alkatrészekből tevődnek össze, emellett nagyon költségesek is. De, ha a lámpa hibátlan, azért azt is érdemes megvizsgálni, hogy milyen fényszóró is van abban az autóban. Például a napjainkban oly népszerű LED-fényszórók takarékos és hosszú élettartamú fényforrások. Emellett a LED-es lámpatestek sokkal nagyobb fényerőt biztosítanak, mint a xenon-, vagy a halogén lámpák A hagyományos izzók fényhasznosítása 5 és 30 lumen/Watt körül mozog, addig ez az érték a LED-es fényszórók esetén akár 150 lumen/Watt is lehet. De érdemes azt is tudni, hogy ezek a modern fényszórók 100-140 fokos sugárzási szöggel rendelkeznek. De mondunk még egy fontos információt, mégpedig a fényszóró bekapcsolási sebességére is érdemes odafigyelni, a LED-es izzó szinte azonnal felvillan, ami 130 kilométeres sebességnél akár 7 méterrel rövidebb fékutat jelenthet. Szóval érdemes ügyelni arra, hogy milyen fényszóró is található abban az autóban, amit kiválasztottunk.

Ha megrendeljük a fényszóró analízist, nyugodt éjszakákat váltunk meg vele!

Ha képbe kerülünk a kiszemelt autó rejtett, de potenciális hibáival, akkor vagy megmentjük magunkat a váratlan, és oly bosszantó költségtől, vagy felkészülten állunk elébe egy esetleges javításnak. Hiszen, ha tudjuk, hogy a fényszóró javításra szorul és ennek tudatában vesszük meg az autót, akkor egyrészt ezt az árba bele lehet alkudni, illetve nem ér minket váratlan meglepetés.

A Reflektorklinika elemzésével azonnal tudni fogjuk, hogy megéri tovább álmodozni a kiszemelt autóról, vagy másikat kell választanunk.

Autóvásárláskor is ügyeljünk a fényszóró állapotára!

Amikor beleszeretünk egy modellbe, és az autókereskedésben rátalálunk pont arra a színű, felszereltségű autóra, amiről mindig is álmodoztunk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lehetséges buktatókról. Biztosan már velünk is előfordult, hogy kicsit tompa volt a fényszóró fényereje, de úgy voltunk vele, hogy ez legyen a legnagyobb gondunk, mikor olyan gyönyörű és piros az az autó, valamint az ülései is nagyon kényelmesek. Úgy gondoltuk, majd foglalkozunk vele később, de mikor már zavaróan tompa a lámpa fényereje, a szervizben hidegzuhanyként ér a szakember költségkalkulációja, a fényszórókat cserélni kell, az új alkatrész pedig közel egymillió forintba kerül! Ez nem csak egy rémtörténet, amivel az ügyfeleket ijesztgetjük a műhelyben. A Reflektorklinika szervízében sajnos ez nagyon gyakran előfordul. Sokan még azt gondolják, hogy a fényszóró egy nagyon egyszerű autóalkatrész. Pedig napjainkra az egyik legbonyolultabb biztonságtechnikai eszközzé nőtte ki magát. Kanyarkövető rendszerrel, radarral, mikrotükrökkel, érzékelőkkel, chipekkel van felszerelve. De, ha azt mondjuk, hogy a mai fényszórókban sok esetben több elektronika van, mint egy 30 éves autóban összesen, akkor talán kezd felnyilni a szemünk azzal kapcsolatban, hogy akár az autó értékének a 80%-ába is kerülhet az, ha nem figyelünk a fényszórókra eléggé.

Ne kövessük el azt a hibát, amit sokan megtesznek, hogy vásárlás előtt az autó lámpáját csak kívülről nézzük meg...

Miért érdemes megrendelned a fényszóró analízist!

Hallgass a tapasztalatra, a szaktudásra, és kerülj helyzeti előnybe! Egy pillanat alatt felmérjük, hogy mennyire matt a fényszóró burkolata, vagy hogy van-e rajta repedés és ha kell meg is javítjuk. Mert a Reflektorklinika sok éves tapasztalatával, tudásával:


  • Jobb alkupozícióba kerülhetünk vásárláskor. Mikor tárgyalunk az autó eladójával pontosan tudni fogjuk, hogy az autó fényszórójának milyen hibái lehetnek, és hogy ezek milyen költséggel járhatnak. Ezzel a tudással mindenképp jobb alkupozícióba kerülhetünk!

  • Ezzel több szabadidőnk marad. Egyrészt nem fogunk megnézni még vagy nyolc másik modellt, illetve, ha hibátlan autót keresünk, akkor pontosan a kellemetlen költségektől és az időrabló szervízi látogatásoktól kíméljük meg önmagunkat.

  • Nyugodtan vásároljuk meg kedvenc autónkat. Ne feledjük, az autót nem hónapokra vesszük, hanem sok éven keresztül lesz velünk. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen állapotban vásároljuk meg.

De mit is tartalmaz a Reflektorklinika fényszóró analízise?

Nem egy általános, minden modellre igaz sablonos leírást kapunk, hanem az adott modellre vonatkozó információkkal látnak el minket. A Reflektorklinika szakértő kollégái kifejezetten az általunk kért modellhez állítanak össze egy komplett információs csomagot! Ebben a teljes, személyre és modellre szabott szakértői dokumentációban a következő hasznos információkat találjuk meg:

  • az adott fényszóró leírása: évjárat, módosítások, általános tudnivalók

  • a megvásárolni kívánt fényszóró technikai leírása: a funkciók, a gyártók listája, a fényszóró leírása

  • a kiszemelt fényszóró karbantartási terve: milyen cserélhető fényforrások vannak a lámpában

  • a fényszóró fénykép dokumentációja

  • videódokumentáció: bizonyos modellek esetén

  • új lámpák ára: gyári és utángyártott, új fényszórók és izzók árlistája

  • használt lámpák ára: használt, bontásból származó fényszórók árlistája

  • javítási költségek: az esetleges és várható javítási feladatok munkadíjának listája

  • kereskedői lista: az adott fényszórót forgalmazó kereskedések listája telefonszámmal

  • típushibák: a kiszemelt modell leggyakoribb hibáinak listája

  • probléma esetén: kit keressünk, hova forduljunk, ha gond adódik a fényszóróval

Ugye, hogy egy nagyon átfogó és minden részletre kiterjedő tartalomról van szó! De, ha úgy érezzük, hogy az elemzésből kimaradt valami fontos részlet, a Reflektorklinika szakértő kollégái a szolgáltatás kézhezvételét követő 10 napon belül telefonos segítséget is nyújtanak!

Hol tudod megrendelni a fényszóró analízist? Keresd fel a https://fenyszoroszakerto.hu oldalt és minden információt megtalálsz!


bottom of page