top of page

Honda fényszórók foncsorozásával forduljunk bizalommal a Reflektorklinikához!

A Honda az elmúlt hónapokban nagyban felfrissítette választékát, nemrégiben megújult a Jazz, a Civic és a HR-V modell, de érkeznek új modellek is, például a ZR-V és a teljesen elektromos városi SUV, az e:NY1. A japán gyártónak a Honda e-vel a már van egy tisztán elektromos autója. Igaz ez a modell elég drága, és valljuk meg őszintén a külseje elég retróra sikerült. Ebben az e-autóban kerek LED-fényszórókat, és a hagyományos külső visszapillantók helyett kicsi kamerákat találunk.2023-ban három Honda SUV érkezik, melyek ezek?

A Honda CR-V hatodik generációja, az új Honda ZR-V és egy másik elektromos városi terepjáró: a Honda e:NY1. Nézzük is az egyes Honda modelleket részletesen. Az új Honda CR-V, amely a gyártó világsikerű középkategóriás SUV-ja. 2023-tól vadonatúj formájával lesz elérhető az európai Honda vásárlók számára. A sorozat hatodik generációját hivatalosan alig több mint egy éve, 2022 júliusában mutatta be a márka.

Ezenkívül érkezik még egy teljesen új modell: a Honda ZR-V, amely a nagyobb CR-V és a kisebb HR-V között harcol majd a vásárlókért. Ez az SUV is nagyon jól néz ki, ami annak is köszönhető, hogy a fényszórók szépen a dizájnba olvadva vízszintesen futnak, így elkerülik a motorháztető felé történő íves kialakítást, mint például a HR-V-nél. De beszéljünk inkább az új elektromos Hondáról, az e:NY1 modellről. Valljuk meg őszintén kicsit fura neve van, amit kimondani is nehéz. Mit is takar ez a rövidítés? Az Electric New Your Life angol kifejezést. Ennek a modellnek a kinézete és méretei egyértelműen a HR-V modellre emlékeztetnek.


Milyen fényszórókkal érkeznek az új Honda modellek?

Modern, jellegzetes fényszórók jellemzik ezeket az autókat, amelyeket a tervezők ügyesen integráltak a járművek elejébe. A LED-es fénysávval összekapcsolt hátsó lámpák a csomagtérajtó teljes szélességében megtalálhatók. De valljuk meg őszintén ezek a LED-es fényszórók semmilyen újdonsággal nem szolgálnak, hozzák a mostanában szokásos kötelező teljesítményt. Innovációt vagy esetleg valami különleges technikai újdonságot nem fedeztünk fel ezekben a fényszórókban. Ennél azért jóval többet várnánk egy olyan gyártótól, aki a Forma-1 egyik motorszállítója. A többi nagy márka már rég felismerte, hogy a világítástechnika az egyik leggyorsabban fejlődő szegmense az autóiparnak. Elég, ha csak a BMW-re gondolunk, amely márka Swarovski kristályokkal ékesített fényszórókat kínál, vagy a Mercedesre, de említhetnénk még a Fordot is, akik komoly fejlesztéseken dolgoznak annak érdekében, hogy revolucionálják a kanyarfény rendszerét. Természetesen a Hondánál is megkapjuk az adaptív távolsági fényszórókat, amely nem hagyják, hogy a szembejövőket vagy az előttünk haladókat elvakítsuk.


Milyen fényszórókkal érkeztek a korábbi Honda modellek?

Nézzük is az egyik nagyon népszerű modellt, a hatodik generációs Civicet. Hatalmas siker volt, ami annak is volt köszönhető, hogy ez az autó megőrizte a Honda korábbi modelljeihez hasonló minőséget és stílust, de adtak hozzá lóerőt és kifinomultságot. Ennek köszönhetően a Civic gyorsan az autórajongók kedvencévé vált. A halogén fényszórója H7 izzóval rendelkezett, amely már akkor is átlagos fényerősséggel bírt. De anno lehetett kérni extraként Koito márkájú H4/H4 halogén fényszórókat is. Sok esetben az idő előre haladtával a fénykibocsátás romlott, mivel a lámpa hője és az általános elöregedés hatására a reflektor foncsorozása levált. Amennyiben ilyen jellegű problémával rendelkezünk, forduljunk a www.reflektorklinika.hu szakműhelyhez, ahol szakszerűen javítják, foncsorozzák a Honda fényszórókat is.


Amennyiben a foncsor a Honda fényszórójában nem sérült, de nagyobb fényerőt szeretnénk, arra is van már lehetőség

Függetlenül attól, hogy Hondánk gyárilag milyen halogén fényszórókkal gurult ki a gyárkapun, ma már léteznek olyan izzók, amelyek illeszkednek a Hondánkban lévő fényszórókhoz. Ezek nemcsak kiváló fényerőt és tartósságot biztosítanak, hanem a nappali menetfényhez nagyon hasonló árnyalatú hűvösen fehér fényt garantálnak, amely ráadásul ötször hosszabb élettartammal rendelkezik, mint a régi izzó. Mindezeknek köszönhetően biztonságosabb és élvezetesebb vezetésben lesz részünk. Természetesen a Hondánk is jobban néz majd ki velük. Választhatjuk az OSRAM, Night Breaker vagy a PHILIPS Ultinon H7/H4 izzóit. Ez azt jelenti, hogy nem kell drága LED-es fényszórókat vásárolnunk Hondánkhoz, például a használtautó piacon is nagyon népszerű CR-V-hez, hanem csak a meglévő halogén izzókat kell lecserélnünk ezekre a modern változatokra. Amennyiben biztosra akarunk menni, hogy Hondánkba tökéletesen illeszkedik valamelyik gyártó modern LED-es izzója, akkor a gyártó weboldalán ellenőrizzük az aktuális kompatibilitási listát.


Amennyiben az utólag beszerzett H7/H4 izzókat szakszerűen szeretnék beszereltetni, kérjük szakember segítségét. A Reflektorklinika munkatársai szívesen segítenek nemcsak Hondánk fényszórójának modernizálásában, foncsorozásában, hanem javításában is.


Comentarios


bottom of page